Søg
0

Historie

Historie

XL-BYG G&S Hørve blev oprindelig grundlagt som Vallekilde-Hørve Andels Grovvareforretning i 1970 i nedlagte lokaler fra Hørve Brugsforening. Det var hovedsageligt områdets store opland af landmænd, der i 1970`erne havde glæde af andelsforretningens udbud, der forhandlede brændsel, korn, foderstoffer, samt et supplerende sortiment af byggematerialer og værktøj til landbrugsdrifterne i lokalområdet.  

I takt med samfundets og markedets udvikling faldt det helt naturligt, at udvikle varesortimentet til de stadig flere håndværkere og selvbyggere, der efterspurgte et dybere og bredere sortiment af bl.a. trælast, byggematerialer, værktøj, maling, gulve og lofter. I 2007 blev andelsforeningen da nedlagt, og i stedet oprettedes Hørve Byggecenter A/S samtidig med, at virksomheden tiltrådte den frivillige markedsføringskæde "XL-BYG”.

Ønsket om fortsat at kunne give kunderne i Hørve og omegn den grundigste rådgivning, det største vareudbud og de bedste leveringsbetingelser var årsagen til, at bestyrelsen i Hørve Byggecenter A/S i november 2018 vedtog at sælge aktiviteterne i XL-BYG Hørve Byggecenter A/S til XL-BYG Grønvold & Schou A/S, der har hovedsæde i Slagelse (XL-BYG G&S Slagelse) og en filial i Gørlev (XL-BYG G&S Gørlev). 

I dag er XL-BYG G&S Hørve kendt for at være en moderne og velassorteret byggematerialeforretning, med størstedelen af aktiviteterne koncentreret om håndværkere, selvbyggere, og Gør-Det-Selv`ere.